joi, 8 iulie 2010

Aş putea fi .....?

Atunci când aş reuşi să o visez cu ochii deschişi pe cea pe care o visez şi noaptea, înseamna că pot fi fermecat de un chip.

Atunci când m-aş gândi în mod constant la o persoană, în aşa fel încât să-mi doresc să ajung cât pot de repede în preajma ei, cred că aş putea spune că sunt vrăjit de senzualitatea ei.

Dacă m-aş gândi că e ultimul tren din viaţa mea intimă....înseamnă că sunt disperat.

Dacă aş privi doar din punct de vedere material o relaţie, cred că aş fi într-o mare criză.

Dar dacă aş analiza la rece toate amănuntele, pornind de la job, preocupări, familie, maşină, hobby-uri, trecând pe la realizări şi studii, încercând practic să aflu cât mai multe despre ea, aş putea zice că sunt chiar interesat.

Dar dacă aş fi interesat, aş visa-o, m-aş gândi constant la ea, fără să intru în criză şi fără să mă mai lamentez şi să mă blazez?
Aş putea fi îndrăgostit, nu?

2 comentarii:

  1. Sau ai putea fi confuz, la fel cum scrii, gandesti, traiesti, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa iti traiesti viata ca si cum ai avea cel putin inca una, e o dovada de lasitate. Sa nu spui ceea ce simti cu adevarat, sa nu actionezi in consecinta, este doar o risipa de timp si falsa speranta ca o vei face la un moment dat. Oamenii sunt lasi si singurele razboaie pe care le duc, sunt ale altora, nu ale lor. Si totusi nimic nu se schimba. Oricat ai incerca, oricat ai vrea sa ii modelezi pe ceilalti, sa ii faci mai curajosi, mai luptatori, este o batalie pierduta pentru ca lupta este impotriva lor, nu alaturi de ei. Nimeni nu se schimba pentru celalalt, ci doar pentru sine. De aici si egoismul fiintei umane. Sa ai curaj sa te exprimi doar indirect, intr-un mod ipotetic si cu atatea semne de intrebare, este iarasi o dovada de lasitate. Iar lasitatea te duce la capatul unei vieti irosite. La capatul unei singure vieti. Asta cred eu despre cum ai putea fi tu. Si nu, nu suntem la fel.

    RăspundețiȘtergere